Підсумки п'ятого ігрового дня ЧУ-2021: NC Beachsoccer - чемпіон!

 

Підбиваємо підсумки медальних матчів Чемпіонату України – 2021, і вітаємо NC Beachsoccer з чемпіонством, "Артур Мьюзік" зі сріблом, "Сервіт" з бронзою, а "Молнію" з гарним виступом на турнірі. 

Матч за 3 місце. «Молнія» - «Сервіт» - 2:3

Ну що ж, «Молнія» нас знову приємно здивувала. Команда, від якої нічого не очікували, ледве не виграла бронзові медалі найсильнішого за останні тринадцять років чемпіонату України.

Причому, розпочалося усе для бердянців якомога вдало, адже вже на другій хвилині матчу Сергій Дубовик відкрив рахунок у матчі. Звісно, «Сервіт» такий перебіг подій не влаштовував, і команда кинулись вперед, адже статус фаворита зобов'язував її йти вперед. І, незважаючи на міцну оборону бердянців та неймовірну гру молодого голкіпера Романа Пазенка, Андрій Пашко все ж таки зрівняв рахунок у матчі в середині першого періоду.

Але цього разу «Молнія» не розсипалась. Команда грала у своє задоволення, адже результат на неї не тиснув. Але під натиском атак «Сервіта» вона пропустила вдруге, і знову – від Андрія Пашка. Але за кілька секунд, заробивши штрафний, Сергій Дубовик зрівняв рахунок у матчі.

Надалі «Сервіт» дедалі активніше йшов вперед, але Роман Пазенко знову був неперевершеним. Не скажу, що команда з Бердянська сиділа виключно в обороні, але перевага команди Миколи Костенка відчувалась. І, мабуть, якби у «Молнії» була повноцінна заявка, то їй би вистачило сил, але коли лідери команди проводять увесь турнір без замін, то рано чи пізно сили їх покидають. І в самому кінці матчу Максим Войток забив переможний гол та приніс своїй команді «бронзу».

В цілому, можна по-різному оцінювати результати обох команд, але враження гри на турнірі залишились дуже суперечливими.

«Молнія» - «Сервіт» - 2:3

Голи: Дубовик (2, 16) – Пашко (6, 16), Войток (34)

Чемпіонат України. Фінал. «NC Beachsoccer» - «Artur Music» - 3:2

Ось ми і підійшли до головної страви турніру – до фіналу чемпіонату України в День Незалежності! Гадаю, що такий фінал нікого не здивував, адже ще до початку турніру саме ці команди були за прогнозом лідерами своїх груп.

Вже з перших секунд гри, було відчутно, що це фінальна гра. Пристрасті на полі вирували вже з першого дотику до піска. Особливих моментів у першому періоді не було, адже ціна помилки була на вагу золота. А гра у захисті була відповідною до статусу матча. Здавалося, що це буде матч до першого голу. Вже з середини першого періоду на лавках запасних обох команд вирували просто неспортивні пристрасті. Вже в той момент здалося, що судді починають губити нить гри.

У другому періоді гра складалася по такому ж сценарію, хоча й з невеличкою перевагою «Artur Music». І всередині другого періоду Крістіан Бірман, обігравши на лівому фланзі Пауліньйо, пройшов крізь край поля, самотужки обіграв ще й голкіпера, відкривши рахунок у матчі – 1:0. Але недовго «Музика» грала, адже вже за кілька секунд Андрій Євдокимов зі штрафного зрівняв рахунок у матчі.

Але головна розв'язка нас чекала у третьому періоді. Гра і надалі ставала дедалі пристраснішою, а команди старалися грати дуже обережно, бо ціна помилки була надзвичайно високою. І якщо за грою фінал був вартий свого статусу, то нерв гри перестав нагадувати пляжний футбол, а рішення суддів перестали бути послідовними. І в середині третього періоду стався найбільш спірний епізод матчу, коли рефері поставили штрафний за ніби-то фол Ігоря Борсука проти Андрія Євдокимова. Доволі довго судді взагалі не могли визначитись, як трактувати цей епізод, і в підсумку поставили штрафний з центру поля, який вдруге за матч Андрій Євдокимов бездоганно виконав. У «Artur Music» ще залишалося шість хвилин, аби відігратися, і команда різко кинулась вперед. Моментів вистачало, але здавалося, що м'яч не хоче лізти у ворота, та й Тарас Коваленко був на висоті. Але сьогодні у «Artur Music» був свій герой – німець Крістіан Бірман, котрий ідеально виконав штрафний удар, вдруге за матч засмутивши вболівальників «NC Beachsoccer». Але недовго вони сумували, бо вже за кілька секунд після розведення м'яча з центру поля Андрій Євдокимов забив свій третій гол у цьому матчі. Хоча здавалося, що це ще кінець сьогодні, і ми побачимо голи. І «Artur Music» робив усе для цього, але м'яч зрадливо не хотів влітати до воріт суперника, хоча й кілька чудових моментів було. Також стати героєм матчу міг Крістіан Бірман, але його удар зі штрафного потягнув Тарас Коваленко. На останні кілька секунд п'ятим польовим вийшов Ігор Борсук, але це не принесло своїх плодів, адже він цей відрізок провів без м'яча.

Таким чином, команда Володимира Петровича Литвищенка «NC Beachsoccer» стає чемпіоном України з пляжного футболу 2021 року, вигравши свій перший трофей після зміни назви команди. Як я і казав ще в прев’ю, цій команді не вистачало лише сильного голкіпера. Тому, як на мене, головним підсиленням команди були не Пауліньйо та Брендо, а саме Тарас Коваленко. Дуже хотілося б, аби Тарас продовжив у тому ж дусі, і у найближчі роки знову повернувся до національної збірної.

Щодо суддівства. Дуже не люблю говорити на цю тему, але воно явно не відповідало рівню матча. На жаль, сьогодні вони не впоралися з емоціями, проґавивши кілька епізодів та втративши нить гри. І якби претензії були тільки з боку однієї команди, але подібних моментів, на превеликий жаль, вистачало у кожному матчі.

Підсумовуючи увесь турнір, хочеться сказати величезне «дякую» президентам усіх команд. Адже ще ніколи в історії нашого пляжного футболу не приїздило до України сімнадцять легіонерів. Тому, за рівнем гри це був, мабуть, один з найкращих турнірів у історії взагалі. Як мінімум, я можу виділити п'ять матчів, які за рівнем своєї гри та напругою нічим не поступалися матчам чемпіонату Світу. Але щодо організації турніру, то є ще досі багато нарікань. Звісно, у порівнянні з минулими роками це явний крок вперед, але навіть зараз були усі ресурси та можливості, аби рівень організації турніру зробити ще вищим, цікавішим та справедливішим. Але про це, мабуть, вже буде окрема розмова.

«NC Beachsoccer» - «Artur Music» - 3:2

Голи: А.Євдокимов (19, 30, 33) – К.Бірман (19, 33)

 

Автор: Stanislav Yakubovskyi, Портал про пляжний футбол 5х5

 

Додамо, що приз найкращого воротаря турніру виборов Роман Пазенко з "Молнії". Найкращим бомбардиром став Джордан з "Артур Мьюзік", який забив 8 м'ячів. А MVP турніру визнано Брендо з NC Beachsoccer.

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204