Підсумки Чемпіонату України 2021 від Льва Галушко

 

Друзі, підбиваю підсумки Чемпіонату України з пляжного футболу 2021 для кожної команди окремо, і розпочинаємо з квартету, якому не вдалося вийти з групи.

АЛЬТЕРНАТИВА
У «Альтернативи» давно не будо такого провального сезону. Команда посіла останнє місце Вищої ліги чемпіонату Києва, програвши всі сім матчів в перших семи турах. В останньому турі біло-зелені поставили «шлагбаум» команді Євгена Варениці «Гріффіну», залишивши їх без фіналу. Здавалося, це надихне «Альту» на геройства у чемпіонаті України, але вона програла всі три поєдинка у групі - і «Вибору», і NC Beachsoccer, і «Молнії» (щоправда, два останні матчі були програні в додатковий час). Всі ми знаємо, який великий фанат пляжного футболу Валерій Чєрнєв, як він любить цю гру. Пам'ятаєте - «Альтернатива» навіть без легіонерів ставала чемпіоном України у 2019-му році. Тож, не сумніваюся, що наступного сезону «Альта» буде набагато сильніша.

ОТГ ПРИСТОЛИЧНА
Команда, яка не вийшла з групи, але залишила яскраві спогади від своєї гри - ОТГ Пристолична. А все завдяки прекрасній грі Романа Пачева та четвірки легіонерів. Три бразильці Уеслі, Фред, Бернардо, португалець Дуерте та Роман додали яскравих красок, і у підсумку відібрали очки у Гріффіна, дали бій «Артур Мьюзік», а ще мали шанси залишити «Сервіт» без півфіналу. Взагалі, у Пристоличних було три поразки в групі, за які аж ніяк не соромно.

ВИБІР
Доволі неоднозначний виступ «Вибора» був обумовлений тим, що команда пропустила минулий сезон пляжного футболу. Два білоруси Ілля Савіч та Дзаніс Самсонов, а також німець Джоша Метцлер додали дніпрянам міці, і у першій грі вони переграли «Альтернативу». Але потім стався провал - поразка «Молніі» 2:3 і розгром від майбутніх чемпіонів NC Beachsoccer 1:8 залишили «Вибір» ні з чим. Часу на підготовку до ЧУ-2021 у команди було катастрофічно мало, звідси і такий результат.

ГРІФФІН
Провал «Гріффіна» важко аналізувати і знайти одну причину. Напевно, це комплекс причин і нефарту для клубу В’ячеслава Реуцького.
Неймовірно, але в основний час червоні грифони не поступилися нікому, а з групи не вийшли. Класні українські пляжники (а місцями і футзалісти), та зірки світового рівня Бруно Шав’єр, Танжер та Рафаель давали Гріффіну вариативність у малюнку гри, але…
Пропущений від Романа Пачева гол на останній хвилині поєдинку проти ОТГ, неймовірна гра від Андрія Пашко та жахлива помилка, коли Андрій Неруш не зрозумів Віктора Пантелейчука у грі проти «Сервіт», незабиті штрафні та пенальті у матчі проти «Артур Мьюзік» - череда цих похибок і призвела до загальної катастрофи. Все одно, Євген Варениця залишається одним з найсильніших сцеціалістів пляжного футболу, тому впевнений - як і «Альтернатива», «Гріффін» наступного сезону буде сильнішим.

***

Ну а ми продовжуємо підбивати підсумки ЧУ-2021, і черга команд які вийшли в медальні матчі.

МОЛНІЯ
Команда з Бердянська, беззаперечно, відкриття чемпіонату України цього сезону. Неповна заявка та відсутність легіонерів не зупинили хлопців Антона Лотарєва. Їх навіть не зламав провал на старті 0:9 від NC Beachsoccer. Два досвідчених бійця Андрій Черевко та Максим Рарот, шалена гра від Сергія Дубовика і монстр у воротах Роман Пазенко, який отримав приз найкращому голкіперу, змусили вболівальників аплодувати цій команді. Так, «Молнія» залишилася без медалей, але підтвердила - пляжний футбол в регіонах є! Його просто потрібно підтримувати! Молодці, азовці!

СЕРВІТ
Напевно, команда будівельної компанії розраховувала на медалі більш цінного ґатунку, але і бронзу у такому турнірі, з такими командами, і легіонерами такої якості, все ж таки можна вважати прийнятним результатом.
«Сервіт» потрапив дійсно у «групу смерті» і провів три неймовірно важких матчі, і у фізичному плані, і у ментальному. Команда Миколи Костенка віддала дуже багато сил та емоцій у цих битвах, яких не вистачило у півфіналі проти NC Beachsoccer. Збірники у півфіналі грали академічно і важкувато, тому попереду нічого не виходило. Матч за третє місце був таким самим - «Молнія» вигризала все, а хлопці-збірники були взагалі без натхнення, як то кажуть - очі вже не горіли. Бронза, і заслужена, і логічна по дистанції.

АРТУР МЬЮЗІК
Музиканти виграли чемпіонат Києва і вважалися фаворитами ЧУ-2021, особливо після того, як ми побачили хто підсилив «АМ». Бокінья, і особливо Джордан, а також німець Крістіан Бірман прикрасили цю досвідчену та потужну команду, яка рівно пройшла всю дистанцію. Фінал запам’ятався спірними та нелогічними суддівськими рішеннями, які завели представників команд (ще трохи і вони б побилися між собою на камери від телеканалу ІНТЕР та «Спорт 1»). У підсумку Віталій Сидоренко у знак протесту не вийшов на церемонію нагородження, а тільки на фінальне фотографування. Підсумовуючи виступ, скажу, що Антон Бутко провів прекрасну роботу з «Артур Мьюзік», а чи вважати серебро успіхом - вирішувати президенту клуба Івану Слободянюку.

NC BEACHSOCCER
У команди «Національний центр Бічсоккеру» було все для перемоги, і всі фактори склалися в єдину картину. Яскравий Пауліньо, неймовірний Брендо, надійний Фернандо Гуїсадо, майстерний Тарас Коваленко, талановитий Олег Зборовський, феноменальний Андрій Євдокимов, плюс згуртована команда, яка вже давно разом. Сергію Боженку вдалося зробити міцний і характерний колектив, який і здобув золото Чемпіонату України. Наші вітання!

Літній сезон завершено, але я відзначу, що у Гідропарку будується критий манеж для пляжних видів спорту, тому наступний сезон ми можливо не будемо чекати аж до наступного літа. Якщо все буде за планом, то у манежі планується провести відкриті кубки з пляжного футболу - перші в історії українського бічсоккеру осінньо-зимові турніри! А поки переключаємося на збірну України, яка сьогодні розпочинає підготовку до участі у Суперфіналі Євроліги 2021!

Лев Галушко

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204