Микола Костенко: «Все сприяло нашому фундаментальному збору в Назаре»

 

Головний тренер чоловічої збірної України з пляжного футболу Микола Костенко розповів прес-службі АПФУ як пройшов перший літній навчально-тренувальний збір в Португалії та про подальші плани підготовки до ІІІ Європейських Ігор у Польщі:
  
Микола Петрович, традиційне питання – як пройшов НТЗ, чи всім були задоволені?

Ми в Назаре були у квітні місяці, в тому ж готелі, і це центр серфінгу. Основний заїзд тут в січні-лютому, і зараз він відносно порожній. Тому в цьому центрі ми були майже самі. А умови тут дуже гарні. Сам готель знаходиться в кількох кілометрах від Назаре, дуже гарне харчування. Є тренажерна зала, є умови для ранкових тренувань – там пляж недалеко і ми там теж тренувалися. Тому хотів би подякувати Федерації футболу Португалії, особисто Маджеру та Наталії Щитнік, в яких була дуже плідна співпраця, і була хороша комунікація. Наприклад, Маджер особисто спілкувався із власником готелю, і всі йшли нам на зустріч з приводу трансферів чи, наприклад, м’ячів. Тобто, повне сприяння і допомога в забезпеченні тренувального процесу нашої делегації. Головне на зборах – харчування та відпочинок, і нам ніхто не заважав – повна тиша, чисте повітря, навколо ліс, недалеко океан. Умови просто класні. 

Чи вдалося вам потренуватися на головному стадіоні Назаре?

Перші два дні ми робили ранкові тренування на пляжі недалеко від готелю, зарядку робили прямо на території готелю, використовували і тренажерну залу. Безпосередньо на піску у нас була функціональна направленість, розвиток швидкості, силових якостей, спеціальної витривалості і, звісно, робота з м’ячами. А ось ввечері ми тренувалися вже безпосередньо біля стадіону. Там декілька полів – одне центральне поле, і ще вони зробили три допоміжних поля. Вони з розміткою, маленькими трибунками, єдиний мінус що продувається вітром більше, ніж центральне. Хоча погода була в принципі гарною – перші три дні було сонечко, потім було хмарно і навіть невеличкий дощ, проте було тепло – десь 23-25 градусів. Можна сказати, що і погода сприяла нашому фундаментальному збору. Під час вечірніх тренувань були більш тактичні напрями, відпрацьовували взаємодії гри в захисті та нападі. Ну і спаринги у нас були між хлопцями, коли ми з Олександром Корнійчуком ділили їх на команди. Хотів би від тренерського штабу подякувати хлопцям за професіоналізм. У нас такі заруби були, що не в кожному контрольному матчі таке буває. 

Я так розумію, що контрольні матчі з іншими суперниками вам так і не вдалося провести?

Багато португальських команд готувалися до Євро Віннерс Кап, і у них була своя програма підготовки. У нас немає через це розчарування, адже ті ігри, що у нас були між собою, вони були і цікаві, і емоційні, і дуже швидкісні. І останні три дні ми проводили такі цікаві спаринги.
 
Багато наших збірників залишилися в Назаре, щоб зіграти за ВІТ та Артур Мьюзік у пляжній Лізі чемпіонів, хто разом з Вами повернувся в Україну?

Пашко, Левченко, Щитнік, Сабатюк. І ми навіть в такій ситуації вже плануємо тренування в Гідропарку цього тижня – вівторок/четвер. Будемо залучати до тренувань збірної гравців з розширеного списку, є Пантелейчук, є Сіренко, є інші хлопці. Всіх найближчих кандидатів у збірну ми запросимо на тренування. І будемо чекати на повернення з Євро Віннерс Кап основний склад. 

Вирушаємо на Європейські Ігри 23 червня?

Так, гравці, які будуть грати на Євро Віннерс Кап повернуться десь 20 числа, тож ми два-три тренування проведемо без них. Інші збірники ще зіграють за свої команди найближчими вихідними у Чемпіонаті Києва, до того ж у них будуть тренування в своїх клубах. Тож, готуємося поки в Києві, чекаємо хлопців з Назаре і плануємо вирушати у Польщу 23 числа. 

Записав Лев Галушко

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204