Микола Костенко: «Ніхто не відміняв відоме правило: виграє команда, програє тренер»

 

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко прокоментував виступ нашої команди в Суперфіналі Євроліги-2021, де ми посіли сьому сходинку: 

«Визначальним для нас був перший поєдинок на турнірі проти господарів. Вони не надто вдало виступили на світовій першості й на цих змаганнях були дуже вмотивовані. До того ж португальці мали чудову підтримку від своїх уболівальників.

Налаштування на цю гру у хлопців було дуже хороше, та й щодо готовності ніяких питань не було. У португальців у першому періоді був лише один момент, який вони й реалізували, а ми мали аж три шанси, однак, можливо, трохи не вистачило везіння, адже м'яч і влучав у поперечку, і проходив у лічених сантиметрах від стійки. Фізично ми виглядали краще, і гол явно назрівав.

Але тут стався епізод, який став ключовим не лише в цьому матчі, але й у наступному. Наш воротар Володимир Гладченко, напевно, інстинктивно відштовхнув суперника й отримав пряму червону картку. Ми потім передивлялися повтор і вважаємо, що рішення судді було не зовсім вірним. Там не було агресії чи якогось удару, а простий поштовх у плече. А досвідчений гравець португальців ще й домалював епізод, картинно впавши. На жаль, німецький арбітр, який на цьому турнірі ставився до нас дуже прискіпливо, показавши за два поєдинки три червоні картки, повівся на це й вилучив Гладченка з майданчика. Показовим є те, що зазвичай за пряму червону картку дають два матчі дискваліфікації, а нашому кіперу дали лише один. У паралельних іграх були набагато жорсткіші моменти, але там обходилося лише «гірчичниками».

Ми не шукаємо причин невдалого виступу лише в суддівстві, але цей момент відразу перевернув усю гру. Інший наш воротар, Андрій Неруш, дуже класний гравець, але важка травма, яку він отримав у липні на Кубку Незалежності, вибила його з ігрового тонусу. Фунrціонально він встиг відновитися, а от відчуття в ігрових моментах було не найкраще. Він молодець, боровся й останній поєдинок, із поляками, уже провів на звичному для себе рівні.

Вилучення Гладченка, а потім ще й Щериці в цьому ж матчі, що теж було необов'язковим, дещо зламало нашу гру. Ми поступилися Португалії 5-7, а потім і Італії  3-5. Гравці в другому матчі дещо втратили внутрішній спокій. Голкіпер італійців за рахунку 1:1 завдав трьох ударів поспіль і за допомогою рикошету та відскоків від ніг забив три м'ячі. Дещо не вистачило нам концентрації... Зі Швейцарією, якій поступилися 6-7, також вийшов якийсь нелогічний момент уже на 50-й секунді. Андрій Пашко заробив червону картку, цього разу стовідсотково правильну, зваливши Станковича. Це також наслідок перших двох ігор, після яких хлопці відчували незадоволення й прагнули довести, що вони здатні на більше. Іноді занадто прагнули, заводилися. У матчі ж із поляками нарешті прорвало. І наше налаштування й клас узяли гору.

Ми з Віталієм Сидоренком проаналізували цей Суперфінал, бачимо, що є над чим працювати. Ніхто не відміняв відоме правило: виграє команда, програє тренер. Підсумки підбили, слід рухатися далі. Наразі у гравців збірної два тижні відпочинку, а там подивимося».

Зазначимо, що останнім турніром цього року, в якому може взяти участь збірна України з пляжного футболу, є Міжконтинентальний кубок, що проходитиме з 2-го до 6 листопада в Дубаї. Однак склад учасників цих змагань наразі ще невідомий. 

 

Джерело: УАФ

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204