Ігор Борсук: «Наша мета – пробитися на чемпіонат світу»

 

Капітан збірної України з пляжного футболу Ігор Борсук поділився враженнями від кваліфікації Євроліги-2021, а також розповів про своє повернення до збірної:

 

- Лише позитивні враження від виступів в європейській кваліфікації до Євроліги. Після тривалої паузи повернувся у пляжний футбол і це не може не радувати. На жаль, вболівальники не мали змогу відвідати матчі, а без них атмосфера геть інша. Сподіваюся, зовсім скоро глядачі повернуться на трибуни. Вважаю, що місце проведення змагань обрали дуже вдало. В Португалії грати одне задоволення. Щасливий, що мав змогу зустріти друзів, знайомих.

- Наскільки команді вдалося поєднати результат та якість гри?

- Головне, що команда досягнула результату і вийшла на чемпіонат Європи. Звісно, потрібно додавати у грі, щоб у фінальній частині виглядати ще краще. Нам не вистачало зіграності, але це звичний процес для матчів, які проходять після паузи. До того ж, правила дещо змінили та до них треба підлаштуватися. Ці три матчі були інформативними для подальшого аналізу. Впевнений, що свою найкращу гру продемонструємо у відборі на чемпіонат світу.

- Який з трьох матчів за якістю гри найбільше сподобався, а яким залишилися незадоволені?

Однозначно варто виділити матч проти Португалії, в якому вдалося зіграти досить непогано. Вважаю, що в плані ведення гри протистояння з португальцями для нас було найкращим. На жаль, перші дві зустрічі не вдалися нам за якістю гри, проте на це були об’єктивні причини. Головне, що змогли проявити характер і досягнули результату.

- На вашу думку, за кадровим потенціалом ця збірна готова поборотися за найвищі місця?

- Вважаю, що за складом у нас зараз найсильніша збірна за останні два роки. Залишилося награти ігрові зв’язки і потім будемо вирішувати поставлені перед нами завдання.

- Хто із суперників вас здивував?

- Вважаю, що все було досить прогнозовано. Ми знаємо потенціал своїх суперників, адже неодноразово зустрічалися один з одним. Взагалі, за останні роки конкуренція у пляжному футболі зросла і зараз прохідних суперників немає. У фінальну частину вийшли збірні, яких очікували там побачити.

- Поділіться емоціями від повернення до збірної? Засумували за атмосферою, партнерами по команді?

- Звісно, емоції лише позитивні. Сумував за атмосферою і за пляжним футболом загалом. Хотілося якомога швидше зіграти, відчути ігровий ритм. Сподіваюся, що зможемо реалізувати свій потенціал. Дякую тренеру за довіру. Прагну вигравати кожен матч.

- Вже у понеділок ви розпочинаєте відбір до чемпіонату світу. Чого очікуєте від матчу з Туреччиною? 

- Цього суперника знаємо добре. Туреччина – команда, яка грає у силовий футбол. Тренери нам все пояснять, відзначать сильні та слабкі сторони суперника. Розуміємо, що необхідно добре стартувати у відборі до чемпіонату світу. Наша мета – пробитися на чемпіонат світу. Прагнемо перемагати у кожному матчі, при цьому додаючи у якості футболу. Граємо за країну, за своїх рідних та друзів. Не маємо права їх підвести.

Записав: Влад Пригода, Kamp-Sport

 

 

 

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204